Nanda Spruit

Nanda is begonnen met Iyengar yoga in 2012. In 2016 heeft zij zowel een hatha yoga opleiding, als een vinyasa yoga opleiding afgerond. Daarnaast heeft ze verdieping gezocht in de Inner Axis methode van Max Strom, waarin ademhalingsoefeningen, yogahoudingen, bewegingen uit de Qi Gong en visualisaties gecombineerd worden. Recenter ontwikkelt zij zich in de slow en gentle flow yoga.

 

Als freelancer verzorgt zij nu hatha yoga en gentle flow yoga lessen bij verschillende yogastudio’s. Ze vindt het ontzettend leuk om anderen kennis te laten maken met yoga. Daarnaast geeft ze de training “Durven voelen met adem en yoga” bij het Enik Recovery College. Waarbij de insteek is om yoga toegankelijk te maken voor wie de stap naar een yogastudio te groot is.

 

Bij yoga Maarssen werkt Nanda als invaldocent.

 

Nanda:“Ik was vrij theoretisch en analytisch ingesteld, ik leerde vooral uit boeken. Tot ik in 2012 een hersentrauma opliep en dat niet meer kon. Ik werd gedwongen geconfronteerd met stilte. En moest wel meer ervaringsgericht gaan leren. De yoga gaf verlichting van de hoofdpijn en een helderder gevoel. Alsof ik weer even wist wie ik was en echt aanwezig was.

 

Toch was ik nog op een erg prestatiegerichte manier bezig met de beoefening van de asana’s. Naarmate ik langer yoga beoefende, kwam ik meer in contact met mijn lichaam en emoties. En werd ik zachter in mijn beoefening. Nu is yoga voor mij een hulpmiddel om tot mezelf te komen en mijn energie in balans te brengen. Soms helpt het me in beweging te komen, andere momenten om te gronden en tot rust te komen.”

 


< Terug naar docenten overzicht

Nanda Spruit