Marlies Galama

Marlies Galama is in 1960 geboren. Van kleins af aan was zij een avonturierster en erg nieuwsgierig naar het leven, haar medemens en vooral kinderen. Die nieuwsgierigheid is altijd een grote drijfveer geweest om te verdiepen in haarzelf en in anderen. Daarbij hielp de kunst haar om haar gevoelsleven te ontdekken en om anderen op een creatieve manier uit te dagen meer van zichzelf te willen ervaren. Theater, beeldende kunst, verhalen, mijn passie voor waarheid en authenticiteit lopen als een rode draad door haar hele leven.

Zij studeerde aan de kunstacademie, speelde voorstellingen als clown en speelde haar eigen kindervoorstellingen op scholen. Daarnaast gaf zij eindeloos veel theater- en beeldende kunst lessen aan kinderen en volwassenen. In 2000 werd ze kleuterleerkracht in het basis onderwijs en gaf ze handvaardigheid les aan de basisschoolkinderen.

In haar werk als coach komt het sociaal emotionele kind op de eerste plaats. Haar hart gaat uit naar het kind dat wat stiller is, of juist drukker. Het kind dat net even anders is.

Intuïtief weet zij wat er nodig is om het kind op zijn/haar gemak te laten voelen. Soms druist dat tegen de maatschappelijke regels in. Van meer leren, of je aan moeten passen. Ze heeft altijd moeite om daarin mee te gaan. Ieder kind is uniek, met een unieke thuissituatie, en een unieke belevingswereld. Dat vraagt om aandacht op maat. En bovenal om ruimte waarin je helemaal jezelf mag zijn. Want elk gedrag is een vraag om een specifieke ruimte. Die ruimte geeft zij graag en met liefde.

Tijdens haar werk als leerkracht is zij zich op velerlei manieren gaan verdiepen in de gevoelswerelden, de lagen onder het ijs. Dit noemt zij de innerlijke mens. Het is haar passie om samen met het kind op avontuur te gaan en deze gevoelswereld te ontdekken.


< Terug naar docenten overzicht

marlies Galama